Paške knjige na zadarskoj izložbi

Dvije paške knjige, Pjesme i Pisma mojoj Mariji, autora Iva Fabijanića i moja knjiga PAŠKA ČIPKA na izložbama u Zagrebu i inozemstvu, izložene su na ovogodišnjoj izložbi IZDAVAŠTVO NA ZADARSKOM PODRUČJU studeni 2018. – 2019., što ju je priredila Znanstvena knjižnica Zadar u povodu 24. studenoga, Dana grada Zadra.

Izložba je postavljena u izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice a otvorena je u četvrtak, 21. ovog mjeseca u nazočnosti mnogih autora, uzvanika, djelatnika Knjižnice i građana poklonika ovakvih kulturnih manifestacija.

Bit će otvorena do 30. studenoga, radnim danom od 10,00 do 12,00 i od 17,00 do 19,00 sati. Ulaz je slobodan.

Katalog izložbe može se pogledati na mrežnim stranicama Znanstvene knjižnice.

Obje paške knjige tiskane su u vlastitoj nakladi autorâ.

Paške knjige
Paške knjige
Izložba u Znanstvenoj knjižnici
O povijesti izložbe govorio je mr. sc. Miro Grubić, ravnatelj Znanstvene knjižnice.
mihaela šimat

Na izložbi je izložen izbor izdanja omeđenih i serijskih publikacija, audio vizualne građe izdavača s područja Zadarske županije te plakata društvenih, kulturnih i sportskih događaja u proteklom jednogodišnjem razdoblju. Pojedinosti o njima publici je izložila dipl. knjižničarka Mihaela Šimat iz Odjela za nabavu i obradu omeđenih publikacija i građe posebne vrste.
Izložba
Izložbu je proglasio otvorenom Davor Aras, aktualni predsjednik Upravnog vijeća Znanstvene knjižnice i njezin nekadašnji ravnatelj.
publika na izložbi
razgovor ugodni
žustra rasprava
izložbeni kutak

Na otvaranju smo čuli da se ova tradicionalna izložba priređuje se još od 1994. godine i ove je godine upriličena 26. put.

Ta činjenica najbolje svjedoči o važnosti, značaju i vrijednosti ove izložbe.

Mnogobrojna izdanja pokazuju da je izdavaštvo u Zadarskoj županiji vrlo plodno, iz godine u godinu sve intenzivnije.

Čak jedna petina hrvatskog izdavaštva odnosi se na zadarsko područje, a Zadar je drugi grad u Hrvatskoj po izdvajanjima za kulturu, kazao je ravnatelj Znanstvene knjižnice mr. sc. Miro Grubić.

Apartmani Novalja
Apartments Novalja