Predstavljena prva knjiga u biblioteci “Zavičajna zbirka vam predstavlja” Gradske knjižnice Pag

Gradska knjižnica Pag otvorila je novo poglavlje u svom radu.

U nedjelju navečer, 25. lipnja ove godine, u atriju Kneževa dvora predstavljena je knjiga  Paška čipkarica KATICA BABELI, prva u biblioteci Gradske knjižnice „Zavičajna zbirka vam predstavlja“.

Naslovnica knjige.

Susret sa zainteresiranom publikom protekao je u lijepom ozračju i ugodnom dvosatnom druženju.

Ljiljana Festini, ravnateljica GK Pag, informirala je nazočne zašto je GK Pag krenula u nakladničku djelatnost i pozvala sve koji smatraju da nekim svojim radom zavičajne tematike mogu doprinijeti tom projektu  kontaktiraju Gradsku knjižnicu.

Bilo je puno riječi o paškom čipkarstvu i afirmaciji te jedinstvene vještine paških čipkarica u europskim i svjetskim razmjerima, o čemu je najbolji primjer upravo dan prije završen ovogodišnji, sadržajno vrlo bogati 12. Međunarodni festival čipke.

Ljiljana Festini i autor knjige.

Predstavljajući knjigu, istaknuo sam, pored ostalog, da je priča o paškoj čipkarici Katici Babeli, svojevrsnoj veleposlanici paškog čipkarstva u bijelom svijetu, kratka, ali i znakovita jer u njoj ima elemenata i poruka koje nadrastaju pojedinačno iskustvo jedne konkretne osobe.

Publika je pokazala veliki interes za knjigu tekst koje je na engleski jezik prevela Maša Maye.

Knjigu je sponzorirala Zadarska županija, a za prigodni domjenak svoje su priloge dali Vina otoka Paga, Paška sirana i obitelji Palčić/Vidas.

Fotografije je snimio moj brat. Foto copyright Franči Palčić.

Nakladnik i autor svima se najljepše zahvaljuju!

Knjiga se još uvijek može nabaviti po promotivnoj cijeni od 10 eura u Gradskoj knjižnici Pag.

Apartmani Novalja
Apartments Novalja